verzenden en bezorgen Nederland

Verzendkosten

GLS standaard
(ma tm vrij)
GLS zaterdag
GLS Express
17:00uur
GLS Express
12:00uur
GLS Express
09:00uur
PostNL

Bestellingen vanaf € 7,00*
€ 2,99
€ 7,99
€ 17,50
€ 25,00
€ 60,00
€ 14,95

*bij bestellingen onder € 7,00 wordt € 3,00 kleine orderkosten gerekend
GLS standaard: verzending ma t/m vrij begin van de middag, levering ma t/m vrij 08:30 en 18:00 uur. Postbuslevering en antwoordnummer is niet mogelijk.
GLS zaterdag: verzending vrijdag begin van de middag, levering zaterdag 08:30-18:00 uur. Postbuslevering, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
GLS Express 17:00 uur: verzending ma t/m vrij begin van de middag, levering volgende dag 08:30-17:00 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen. Postbuslevering, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
GLS Express 12:00 uur: verzending ma t/m vrij begin van de middag, levering volgende dag 08:30-12:00 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen. Postbuslevering, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
GLS Express 09:00 uur: verzending ma t/m vrij begin van de middag, levering volgende dag 08:30-09:00 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen. Postbuslevering, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
PostNL: verzending ma t/m vrij eind van de middag (enkel mogelijk na overleg!) levering volgens voorwaarden PostNL.

GLS, standaard
Tenzij u anders kiest bij het bestellen wordt uw bestelling als standaard pakket met track&trace verzonden via GLS.
Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) komt aan het begin van de middag de koerier van GLS de bestellingen bij ons ophalen. Wij streven er naar alle bestellingen gedaan tot aan dat moment dan verzendklaar te hebben. Het kan soms voorkomen dat dit door drukte of gezien het tijdstip van bestellen niet meer lukt, dan wordt het voor de eerstvolgende werkdag verzendklaar gemaakt. Rond feestdagen of speciale dagen worden pakketten vaak extra vroeg door GLS bij ons opgehaald.
U ontvangt nadat GLS uw bestelling bij ons heeft opgehaald een email met daarin een link naar de track&trace gegevens.
Daarmee kunt u online de status van uw zending raadplegen, de geplande aflevertijd bekijken en eventueel een alternatieve afleveroptie selecteren.
In de regel worden bestellingen de eerstvolgende werkdag volgend op de verzenddag bezorgd (maandag /tm vrijdag) tussen 08:30 en 18:00 uur.
Wanneer u niet thuis bent wordt de zending eventueel bij uw directe buren aangeboden of anders retour genomen om het de volgende werkdag opnieuw bij u aan te bieden.
verzending ma t/m vrij aan het begin van de middag, levering ma t/m vrij tussen 08:30 en 18:00 uur.
levering op een postbusadres of antwoordnummer is niet mogelijk.

Bestelling zelf bij ons ophalen
Het is mogelijk om uw bestelling zelf bij ons op te halen. U kunt daarvoor vooraf met ons een afspraak maken, het afhaaladres vindt u onder contact.
Desgewenst kunt u de bestelling contant betalen bij ophalen (pinnen is niet mogelijk).
Uiteraard betaalt u geen verzendkosten bij het zelf ophalen.

GLS zaterdaglevering
Levering van uw pakket op zaterdag.
Verzending vrijdag aan het begin van de middag, levering zaterdag tussen 08:30 en 17:00 uur, uitgezonderd feestdagen.
levering op een postbusadres, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
Vrijwel alle pakketten worden op zaterdag bezorgd, maar het kan incidenteel voorkomen dat het niet lukt uw pakket zaterdag af te leveren terwijl wij het toch op vrijdag aan de GLS koerier hebben meegegeven.
Kan dit echt niet bij uw pakket gebeuren en wilt u er 100% zeker van zijn dat het ook echt op zaterdag wordt aangeboden bij u, kiest u dan voor GLS Express, deze dienst staat hieronder beschreven. Deze is wel fors duurder, maar biedt wél garantie op aflevering.

GLS Express, Next Day vóór 17:00 uur GLS Express
Wilt u er zeker van zijn dat uw pakket er de volgende dag vóór 17:00 uur is (uitgezonderd zon- en feestdagen), dan kunt u kiezen voor GLS Express.
verzending maandag t/m vrijdag aan het begin van de middag, levering volgende dag tussen 08:30 en 17:00 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen.
levering op een postbusadres, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
U dient een juist telefoonnummer bij de bestelling door te geven, zodat GLS u eventueel kan bereiken.

GLS Express, Next Day vóór 12:00 uur GLS Express
Wilt u er zeker van zijn dat uw pakket er de volgende dag vóór 12:00 uur is (uitgezonderd zon- en feestdagen), dan kunt u kiezen voor GLS Express.
Verzending maandag t/m vrijdag aan het begin van de middag, levering volgende dag tussen 08:30 en 12:00 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen.
levering op een postbusadres, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
U dient een juist telefoonnummer bij de bestelling door te geven, zodat GLS u eventueel kan bereiken.

GLS Express, Next Day vóór 09:00 uur GLS Express
Wilt u er zeker van zijn dat uw pakket er de volgende dag vóór 09:00 uur is (uitgezonderd zon- en feestdagen), dan kunt u kiezen voor GLS Express.
Verzending maandag t/m vrijdag aan het begin van de middag, levering volgende dag tussen 08:30 en 09:00 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen.
levering op een postbusadres, antwoordnummer of Waddeneiland is niet mogelijk.
U dient een juist telefoonnummer bij de bestelling door te geven, zodat GLS u eventueel kan bereiken.

PostNL, Last Minute aangetekend
Wij hebben géén overeenkomst met PostNL, maar wij kunnen op uw verzoek een pakket via PostNL verzenden als onze pakketdienst GLS al is geweest die dag én verzending met PostNL de enige mogelijkheid is om uw bestelling nog op tijd te ontvangen.
Neemt u vóóraf contact met ons op, dan kunnen wij aangeven of dit gaat lukken.  
Wij schakelen iemand extern in die uw bestelling bij ons afhaalt en naar het postkantoor brengt en afhandelt. Dit kost €8,00 wordt aan u doorberekend en komt bovenop het PostNL tarief.
Omdat wij enkel op úw verzoek met PostNL verzenden (onze reguliere pakketdienst is GLS en níet PostNL), zijn wij niet verantwoordelijk/aansprakelijk voor de transport/bezorgmethode, zoekraken/vertragen/beschadigen van pakketten bij PostNL.
Als wij op uw verzoek met PostNL versturen, gaat u met bovenstaande en de werkwijze van PostNL akkoord.
Wij zullen na afgifte bij een PostNL balie u de track&trace code mailen.

Verpakking van een bestelling
Wij versturen een bestelling in een verzendzak of in een doos. Kleding wordt opgevouwen verstuurd. Hierdoor zullen er altijd kreukels in zitten, dit is niet te voorkomen.
Hoepels worden indien mogelijk kleiner gerold waardoor ze toch verzendbaar worden. Gebruikte dozen die nog geschikt zijn voor verzending hergebruiken wij.
Het kan zijn dat uw bestelling ingepakt het formaat van een brievenbuspakketje heeft en de bezorger het dan ook bij u in de brievenbus stopt.
Uw brievenbuspakketje heeft uiteraard wel de behandeling en bescherming van een postpakket gekregen (incusief track&trace).

Extra info omtrent bezorgwijze GLS en onbestelbare pakketten
Diegene die het pakket in ontvangst neemt, tekent hiervoor. Indien er niemand op het opgegeven adres aanwezig is om het pakket aan te nemen, kan de bezorger het bij (naaste) buren proberen af te leveren, of neemt hij het pakket weer mee om het de volgende dag weer te proberen, of gaat het pakket naar het GLS depot indien er onduidelijkheden zijn omtrent het afleveradres.
Wanneer de GLS bezorger het pakket niet kan afleveren kan er naast een opmerking bij de actuele track&trace status ook een "niet thuis bericht" op het adres achter worden gelaten. Hierop kan de bezorger het adres vermelden waar hij het pakket heeft afgeleverd (meestal naaste buren) of aangeven hoe u een nieuwe bezorgafspraak kunt maken, dat kan dan op zijn vroegst een afspraak zijn voor de eerstvolgende werkdag. Als u geen "niet thuis bericht" in de bus heeft gekregen, checkt u dan de actuele track&trace status.
Nadat u het "niet thuis bericht" hebt ontvangen, heeft u 5 dagen om te reageren bij GLS. Indien zij niets van u vernemen, wordt het pakket retour gestuurd naar Sprookjesjurken.
Houdt u er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het juist invullen van adresgegevens én dat u vooraf organiseert dat uw pakket ook afgeleverd kan worden. De GLS bezorger of Sprookjesjurken kan niet verantwoordelijk worden gehouden als er op het genoemde adres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.
Pakketten die 2x tevergeefs zijn aangeboden door GLS gaan via het depot van GLS retour naar Sprookjesjurken.
Indien een pakket onbestelbaar is, niet in ontvangst wordt genomen/niet op het afhaalpunt wordt afgehaald of aan de deur wordt geweigerd en door GLS weer naar Sprookjesjurken retour wordt gestuurd, zullen de retourkosten bij u in rekening worden gebracht. Deze retourkosten bedragen € 5,00
Extra kosten (GLS zaterdag, GLS Express, PostNL) waarvoor u heeft gekozen tijdens het bestellen worden niet vergoed.

Afleveren op ander adres
U kunt een door u gekozen afleveradres invoeren bij het bestellen. Dat hoeft dus niet persé uw eigen huisadres te zijn, maar dit kan ook b.v. een werkadres zijn, het adres van iemand anders of uw vakantieadres (NL).
U bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van deze adresgegevens én u dient te organiseren dat uw pakket ook afgeleverd kan worden. De GLS bezorger of Sprookjesjurken kan niet verantwoordelijk worden gehouden als er op het afleveradres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.